“Dani otvorenih vrata Agora centra”

Agora centar će u periodu od 28. novembra  do 05. decembra 2019.godine organizovati manifestaciju ”Dani otvorenih vrata”  tokom koje će građani imati priliku da se informišu o radu Agora centra, te da se  kroz učešće u aktivnostima upoznaju sa idejom i ljudima koji čine Agoru.

Tokom sedmodnevne manifestacije Agora centar će ponuditi građanima različite sadržaje iz oblasti likovne umjetnosti, književnosti, kreativnog rada, te građanskog obrazovanja i cjeloživotnog učenja. Program manifestacije baziran  je na promociji otvorenog obrazovanja i procesa koji potpomažu razvoj lokalne zajednice, a na čijim načelima se temelji i rad centra. Cjelokupan program manifestacije dostupan je na facebook stranici Agora centar, gdje je i otvorena mogućnost da se građani direktno prijave za učešće u nekoj od aktivnosti.

Organiziranjem manifestacije Agora nastoji doprinijeti unapređenju kulture življenja u lokalnoj zajednici kroz promociju kulture, kulturnog stvaralaštva i  cjeloživotnog učenja. Sama manifestaija  će omogućiti stvaranje prilika za promociju rada lokalnog stanovništva koje se profesionalno ili amaterski bavi kulturnim i stvaralačkim radom, te promociju društvenih centara kao mjesta dostupnih za sve građane koji se žele baviti razvojem kulturnih sadržaja.

Manifestacija će biti otvorena u četvrtak  28. novembra 2019. godine, sa početkom u 17:00 sati, likovnom izložbom Rame Tučića – Ramova.

Događaj organizuje Udruženje građana “Agora” društveno-edukativni centar za otvoreno obrazovanje i cjeloživotno učenje, uz podršku Olof Palme International centra,  JKP „Saobraćaj i komunikacije“, Grada Tuzle.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*