SDP BiH osuđuje provalu u vozilo Denisa Bećirovića

Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje sinoćnju provalu u vozilo Denisa Bećirovića, zvaničnika SDPBiH, i nada se da će policijske snage Tuzlanskog kantona, ali i ostale nadležne policijske institucije, što prije pronaći počinioce ovog krivičnog djela.

Zanimljvo je da je provala u vozilo nastupila tek nekoliko dana nakon što je Bećirović prestao sa mandatom predsjedavajućeg Parlamentarne skupštine BiH te nakon što mu je, zbog završetka tog mandata, uskraćena službena policijska pratnja, stoji u saopštenju SDP-a BiH.

SDPBiH također apelira na određene medije da prestanu sa špekulacijama da je naručilac ovog krivičnog djela neko iz struktura ove partije, jer ovaj slučaj ni na jedan način nije povezan sa djelovanjem i radom Denisa Bećirovića u SDPBiH.

Socijaldemokratska partija BiH, također, osuđuje i nedavni pokušaj atentata na Dianu Kajmaković, tužiteljicu Tužilastva BiH, što je još jedan dokaz da su nezavisno sudstvo i nepotkupljivi tužioci u našoj zemlji i dalje trn u oku onima koji su se ogriješili od zakone BiH.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*