Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima). U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na magistralnom putu M-6.1 Mostar-Nevesinje zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično uz povremene 15-minutne obustave.

Na ostalim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini, jutros se saobraća bez dužih zastoja po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, a posebno se izdvajaju putevi na području Sarajeva, Kiseljaka, Viteza, Travnika, Orašja i Odžaka.

Zbog niskih temperatura moguća je mjestimična poledica pa se vozači pozivaju na oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su mjestimični odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, a izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Jablanica-Prozor, Turbe-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik i Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*