Univerzitetski profesor Bernes Aljukić rad s djecom u osnovnoj školi ne shvata kao kaznu. Nominovan je za najboljeg nastavnika! (VIDEO)

Centar obrazovnih inicijativa Step by Step iz Sarajeva četvrtu godinu prepoznaje i nagrađuju najinovativnije prakse i nastavnike u Bosni i Hercegovini.

Step by Step je postao partner sa Varkey Fondacijom te će pobjedničke prakse ove godine ići direktno u drugi krug takmičenja za svjetsku nagradu, Global Teacher Prize.

Objavljene su najinovativnije nominovane prakse za 2019 godinu, a među njima je i praksa doc.dr. Bernesa Aljukića iz Tuzle, profesora bosanskog jezika i književnosti u Drugoj osnovnoj školi u Srebreniku koji je ujedno i profesor na Filozofskom fakultetu u Tuzli.

Svečano proglašenje pobjednika je 15. decembra u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Doc.dr.Bernes Aljukić, (doktor lingvističkih nauka) / prof. BHS jezika i književnosti, doktorirao je na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. DISERTACIJA: Jezik i rodne razlike u medijskom diskursu: konverzacijska analiza televizijskih intervjua

Objavio je veliki broj naučnih i stručnih radova na domaćem i na međunarodnom nivou, dio je evropske mreže istraživača iz oblasti primijenjene lingvistike, član Hrvatskog društva za primijenjenu lingvistiku, te koautor nekoliko Gramatika bosanskoga jezika.

Početkom 2018.godine, izabran je u naučno-nastavno zvanje docenta za užu naučnu oblast Lingvistika na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, ali bez zasnivanja radnog odnosa.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*