Komšić, Džaferović i Dodik putuju u Sloveniju: Susreti sa Pahorom i Šarecom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik će 4. i 5. decembra 2019. godine boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Sloveniji. U srijedu, 4. decembra 2019. godine, u čast dolaska članova Predsjedništva BiH, na Kongresnom trgu u Ljubljani s početkom u 10 sati, bit će upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje će ih dočekati predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Nakon svečanog dočeka vijence će položiti predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Spomenik žrtvama ratova (na Kongresnom trgu), a potom će s predsjednikom Republike Slovenije svečano otkriti Klupu prijateljstva.

U 10.40 sati u Predsjedničkoj palati bit će održan susret članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Republike Slovenije.

Zvanični sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije je u 11.30 sati, a u 12.05 sati planirana je konferencija za novinare. Medijima će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Protokolom posjete predviđen je i susret s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Dejanom Židanom u 12.50 sati.

Članovi Predsjedništva BiH će posjetiti Međunarodni fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) i razgledati izložbu fotografija „Deset godina rada ITF-a u Bosni i Hercegovini na polju deminiranja“ u 15.05 sati (Trg Republike 3, Ljubljana). U 19.00 sati bit će održana svečana večera koju u čast predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH priređuje predsjednik Republike Slovenije.

U četvrtak, 5. decembra 2019. godine, na Novoj univerzi (Mestni trg 23, Ljubljana) bit će održana predavanja članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora i članova akademske zajednice na temu „Pogledi/stajališta na ustavnopravna pitanja Bosne i Hercegovine“ u 10.45 sati. U 12 sati bit će održan sastanak zvaničnih delegacija Bosne i Hercegovine s delegacijom Vlade Republike Slovenije na čelu s predsjednikom Vlade Marjanom Šarecom, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.