Delegati Vanrednog Kongresa USD BiH donijeli odluku o prihvatanju Sporazuma o ujedinjenju sa SDP-om BiH

Delegati Vanrednog Kongresa Unije socijaldemokrata (USD) BiH donijeli su danas u Sarajevu odluku o prihvatanju Sporazuma o ujedinjenju USD-a i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

Od pozvanih 201 delegata, Kongresu je prisustvovalo 137 delegata iz cijele Bosne i Hercegovine, od toga je ‘za’ odluku glasalo 135 delegata, dok su dva bila suzdržana.

Kongres je zadužio Predsjedništvo USD-a, da putem predstavnika USD-a u Glavnom odboru i Predsjedništvu SDPBiH, insistira, da se u roku od dva mjeseca implementira tačka 3. Sporazuma o ujedinjenju, a koja se odnosi na objedinjavanje teritorijalnih organizacija USD-a i SDP-a.

Donošenjem Odluke o ujedinjavanju, Unija socijaldemokrata prestaje s javnim djelovanjem, a predsjednik Unije je zadužen da po implementaciji Sporazuma obavi sve formalno-pravne poslove pred nadležnim registrom Općinskog suda.

Predstavnici USD-a će ubuduće kroz organe i tijela SDP-a BiH posebno insistirati na daljem ukrupnjavanju socijaldemokratskih političkih opcija u BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću USD-a.

(RTV7/FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*