Većina građana Kosova protiv ukidanja taksi Srbiji i BiH

Deveto istraživanje javnog mnjenja “Stav građana o potencijalnim temama konačnog sporazuma između Kosova i Srbije”, koje je obavio KDI), ukazalo je na razlike među građanima iz različitih etničkih zajednica u vezi sa elementima koje bi sporazum trebalo da sadrži.

Istraženi su stavovi građana o taksi na proizvode iz Srbije i BiH, o korekciji granica, o Zajednici srpskih opština i o elementima koje treba da sadrži konačni sporazum između Kosova i Srbije.

Prema istraživanju, većina građana, 59 odsto smatra da sljedeća Vlada ne bi trebala da suspenduje takse za BiH i Srbiju.

Prema etničkoj pripadnosti, 61 odsto anketiranih iz albanske zajednice dijeli ovo mišljenje, 56 odsto anketiranih iz ostalih nevećinskih zajednica i samo 10 odsto anketiranih iz srpske zajednice.

Oko 45 odsto anketiranih reklo je da im je jasno šta znači izraz “korekcija granica”, 31 odsto je reklo da im je donekle jasno, a 20 odsto ispitanika je reklo da im nije jasno šta to znači.

Prema etničkoj pripadnosti, ovaj izraz je jasan za 47 odsto građana iz albanske zajednice, 20 odsto iz srpske zajednice i 23 odsto iz ostalih nevećinskih zajednica.


(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*