Skandalozna izjava Vulina: Handke neće ništa izgubiti što neće vidjeti džamahiriju na Balkanu

Peter Handke neće ništa izgubiti time što neće imati priliku da vidi “kako izgleda džamahirija na Balkanu”, ali će Sarajevo izgubiti mnogo jer neće upoznati hrabrog i mudrog čovjeka, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin povodom odluke Kantona Sarajevo da kontroverznog nobelovca Handkea proglasi personom non grata.

“Hrabrost i mudrost su osobine koje tako bolno nedostaju poslanicima SDA u Sarajevu”, naveo je Vulin u saopćenju o odluci Skupštine Kantona Sarajevo, donesenoj na prijedlog SDA.

Vulin se sa ovakvom jednom skandaloznom izjavom koja odiše jezikom mržnje nije zaustavio pa je ocijenio da je “histerija koju je izazvala dodjela Nobelove nagrade Handkeu pokazala da mržnja koja je decenijama vodila svjetsku politiku prema Srbima i dalje živi i jača”.

Tako je Vulin stao u red srbijanskih zvaničnika s predsjednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, a koji su izrekli hvalospjeve na račun Handkeu.

Inače, Skupština KS danas je jednoglasno donijela odluku o Handkeu u kojoj se osuđuje dodjeljivanje Nobelove nagrade negatoru genocida u Srebrenici.

U deklaraciji je navedeno da je završna faza genocida upravo negiranje genocida, a da je dobitnik Nobelove nagrade za književnost u svojim javnim istupima za vrijeme agresije na BiH javno podržavao velikosrpski režim na čelu s ratnim zločincem Slobodanom Miloševićem.

(RTV7/Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*