Tuzla: Traži se Djeda Mraz- Učinite dobro djelo i ispunite dječije želje

Stigao nam je mjesec pun euforije, neki ga nazivaju i mjesecom darivanja. Kao i prošle godine najmlađi željno očekuju dolazak Djeda Mraza sa vrećom punom poklona ispunjenih željama najmlađih. I dok se većina roditelja trudi djeci ispuniti sve novogodišnje želje, ima i onih koji svijim mališanima ne mogu priuštiti ni ono najosnovnije. Zato je Udruženje zemlja djece i ove godine pokrenulo akciju: „Traži se Djeda Mraz“ koja svima nama pruža šansu da postanemo bolji ljudi i jednom djetetu ostvarimo želju i vratimo osmjeh na lice.

˝Prošle godine mnogo Vas je stavilo osmijeh na dječja lica odabravši njihova pisma i učinivši da želje ne ostanu dio mašte nego dio sretnih momenata utkanih u divna sjećanja. Zato smo odlučili da i ove godine, sada već tradicionalno, tražimo za svako dijete Djeda Mraza koji će staviti osmijeh na njihova lica te učiniti njihov život sretnijim. Svojim humanim gestom, istaknuti svijetle strane našeg društva i ljudske dobrote koja još uvijek postoji i stvarna je…˝, saopštii su iz Udruženja “Zemlja djece u BiH.

U Udruženju “Zemlja djece u BiH” kažu da su sva njihova djeca ushićena i da kao male pčelice kite jelku, ukrašavaju prostor i pišu pisma Djeda Mrazu. Pišu i nadaju se da će ponovo doći. Nemojte ih iznevjeriti!

Ako želite biti Djed Mraz i obradovati ove mališane, Udruženje možete kontaktirati putem e-maila: tdjedamraz@gmail.com i preuzeti svoje pismo.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*