Topli decembar: Temperature u narednim danima u BiH penjat će se i do 17 stepeni

Prema prognozama meteorologa, u narednih nekoliko dana pred nama je izuzetno toplo vrijeme. U pojedinim dijelovima Bosne živa na termometrima penjat će se do 14 stepeni, a u Hercegovini i do 17 stepeni Celzijusovih. Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa slabom kišom. Temperature zraka izmjerene u sedam sati bile su: Bjelašnica -3, Bihać 1, Ivan Sedlo 2, Banja Luka, Bugojno, Livno, Sanski Most i Sokolac 3, Gradačac 4, Sarajevo i Tuzla 5, Bijeljina, Srebrenica, Trebinje, Zenica i Zvornik 6, Grude 7, Mostar 8 i Neum 9 stepeni.

Tokom dana u BiH očekuje se pretežno oblačno vrijeme prije podne. U jutarnjim satima u nizinama sa slabom kišom, a na planinama slab snijeg. Od sredine dana razvedravanje prvo na području Hercegovine i Krajine te postepeno prema istoku zemlje prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno veći dio dana. U jutarnjim satima s kišom, a razvedravanje se očekuje poslije podne. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 6 stepeni.

Sutra će u BiH biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar će biti slab južnog smjera, a najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni.

Početak naredne sedmice obilježit će pretežno oblačno vrijeme na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne bit će manja naoblaka, po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 17. decembra, meteorolozi prognoziraju pretežnu naoblaku na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne najavljuje se mala do umjerena naoblaka. Na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 14 stepeni, a na jugu zemlje do 16.

U srijedu će biti pretežno oblačno na području Krajine, Hercegovine i jugozapada Bosne. U ostatku Bosne mala do umjerena naoblaka s tim što će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*