Teretno vozilo gori na putu Kladanj-Stupari, saobraća se jednom trakom

Zbog zapaljenog teretnog vozila na dionici magistralnog puta Kladanj- Stupari u mjestu Gojakovići, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Magla i niska oblačnost se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja. Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka (Zdaljevac), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prelaza).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*