Zenica- Grand prix 21. festivala filma djece i omladine za Tuzlaka Aldina Sarića

Grand prix nagrada za najbolji film 21. festivala filma djece i omladine „Zenica 2019“ pripala je igranom filmu “Dva smo svijeta različita”, autora Aldina Sarića iz Hemijske škole iz Tuzle.

Sarićev film, koji je pobijedio u kategoriji igranog filma za srednjoškolce, stručni žiri proglasio je i za ukupno najbolji na ovogodišnjem trodnevnom festivalu, koji je, u organizaciji Udruženja tehničke kulture Zeničko-dobojskog kantona, održan u prostoru Muzeja grada Zenice.

Za ovogodišnji festival bilo su prijavljena 62 filma iz cijele Bosne i Hercegovine, a stručni žiri je bio odabrao po tri najbolja rada za svaku kategoriju u konkurenciji osnovaca i srednjoškolaca.

Pobjednički filmovi po kategorijama: Igrani: „Pogrešan put“ (autori Omer Karabašić i Irma Pavlović iz JU OŠ „Banovići“ Banovići) i „Dva smo svijeta različita“, autora Aldina Sarića iz Hemijske škole iz Tuzle; Dokumentarni: „Obnova OŠ Aleksa Šantić“ (Amin Karahmet iz OŠ „Aleksa Šantić“ Perin Han kod Zenice) i „Moje najvažnije životne vrijednosti“ (Emrah Radović iz JU Mješovita srednja ekonomsko-hemijska škola Lukavac); Spot: „Iako sam dijete, ja sam čovjek“ (Enis Prijić iz OŠ „Prva osnovna škola“ Bugojno) i „Na krilima“ (Harun Tabak iz Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva); Animirani: „Let iznad Bosne i Hercegovine“ (Vahdet Ibrahimović iz JU „Deseta osnovna škola“ Ilidža) i „Through the time“ (Harun Behmen iz Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo); Eksperimentalni: „Tragom smrti“ (Enis Prijić iz OŠ „Prva osnovna škola“ Bugojno) i „Vremeplov“ (Benjamin Karić Elektrotehnička škola za energetiku iz Sarajeva).

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*