Intenzivne padavine, upaljen crveni meteoalarm

U Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Padavine se najprije očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana, kiša će postupno jačati i zahvatit ostale djelove, prenosi novinska agencija Patria.

– Intenzivnije padavine očekuju se krajem dana i tokom večeri u južnim i jugozapadnim područjima gdje su mogući i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar u Bosni slab do umjeren južnog i jugoistočnog smjera, a u Hercegovini i zapadnim područjima umjeren do pojačan južnog smjera. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stupnjeva – kažu iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Zbog intenzivnih padavina i grmljavine za pojedine dijelove BiH upaljen je crveni meteoalarm.

Promjenljive vremenske prilike loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga je moguće jačanje tegoba poput glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, nesanice. Savjetujemo Vam da ne pretjerujete sa aktivnostima. Pogoršanje praćeno kišom, uz povremeni jugo, ipak će imati i pozitivnih efekata, prvenstveno na zrak koji bi trebao biti manje zagađen.

(NAP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*