Održana sjednica Predstavničkog doma PS BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović danas je je nakon sjednice Kolegija tog doma izjavio da je ta sjednica imala za cilj da se učine pripreme kako bi se do kraja konstituirao Predstavnički dom.

Po njegovim riječima, nema konstituiranja Predstavničkog doma u punom kapacitetu bez izbora stalnih radnih tijela.

– Danas smo razgovarali o načinu popune parlamentarnih komisija, kako stalnih koje su vezane samo za ovaj dom, tako i onog dijela koji se popunjava u zajedničkim komisijama od Predstavničkog doma – kazao je Džaferović.

Naveo je da se u roku od sedam dana od konstituirajuće sjednice Doma moraju formirati klubovi poslanika.

– Klubovi poslanika su formirani, ostalo je samo nejasno pitanje da li je formiran mješoviti klub od trojice kolega koji su pojedinci ispred političkih stranaka u Predstavničkom domu. Sve druge političke stranke i koalicije su formirale klubove i sada znamo koji su to klubovi – kazao je Džaferović.

Sljedeći rok koji je propisan Poslovnikom je sedam dana od dana kada se formiraju klubovi, a danas ističe rok za formiranje klubova, za izbor stalnih radnih tijela.

Po njegovim riječima, 22. decembra je zakazana sjednica Kolegija Doma i Kolegija u proširenom sastavu na kojem će utvrditi prijedlog.

– Vjerovatno ćemo nakon božićnih praznika, a prije Nove godine, naći termnin kada ćemo održati sjednicu Predstavničkog doma i ispuniti tu obavezu u roku kako je to predviđeno Poslovnikom – kazao je Džaferović.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*