Oružane snage BiH uspješno realizovale rotaciju iz okvira operacija podrške miru u Afganistanu

Svečanim dočekom pješadijske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine iz misije “Odlučna podrška” Afganistan održanim 3. januara 2020. godine u kasarni “Božan Šimović” u Čapljini, uspješno je realizovana još jedna rotacija iz okvira operacija podrške miru. Ova jedinica Oružanih snaga BiH svoju misiju realizovala je u skladu sa Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u sastavu Oružanih snaga SAD-a, Koalicionih snaga u Islamskoj Republici Afganistan.

Prisutnima se obratio komandant 4. pješadijske brigade brigadir Zdravko Rezo, koji je istakao pozitivne ocjene Koalicionih snaga za realizovanu misiju pješadijske jedinice OS BiH. Izrazio je posebno zadovoljstvo odličnim radom pripadnika brigade u multinacionalnom okruženju, radu sa lokalnim stanovništvom, kao i svim izazovima sa kojima se naša jedinica susretala u toku izvršenja misije.

Komandant Opeativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić, u svom obraćanju se zahvalio svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ove misije, te istakao da je i ova misija pokazala spremnost pripadnika Oružanih snaga BiH da učestvuju u međunarodnim misijama rame uz rame sa multinacionalnim snagama.

Na kraju ceremonije najuspješnijim pripadnicima jedinice uručene su stimulativne mjere.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*