Braća Karačić danas igraju jedan protiv drugog: Rukometaši Hrvatske dočekuju BiH

Današnja prijateljska rukometna utakmica između Bosne i Hercegovine i Hrvatske u okviru Croatia Cupa u Poreču ponudit će nam i novi dvoboj braće Ivana i Igora Karačića.Prvi put su jedan protiv drugog u reprezentacijama igrali na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2015. godine kada je Hrvatska u grupi pobijedila BiH 28:21, a tada je Igor briljirao i bio najbolji igrač na parketu.

Hrvatski rukometaš sada igra za poljski Kielce, prošle godine je s Vardarom osvojio naslov evropskog prvaka, dok tri i po godine stariji Ivan igra u Izraelu za Maccabi Rishon od 2016. godine.

“Prvi put kad smo igrali jedan protiv drugog možda je bilo malo čudno, ali sada više ne. Mi smo profesionalci i na terenu se tako i ponašamo. Roditelji kao roditelji, samo se boje povreda, a rezultat se ostavlja po strani”, rekao je Igor Karačić za 24sata.hr.

Karačići su sportska porodica, a kada igraju Ivan i Igor jedan protiv drugog, posebno je raspoloženje u porodičnoj kući u Mostaru, gdje se otac Ante i majka Ankica ne odvajaju od TV-a.

“Suprugu je uvijek strah povreda, ona moli Boga da obojica s terena izađu zdravi i da ne idu baš puno jedan na drugog na parketu. Ja se isto molim da ne bude povreda, ali ipak sam malo više za ‘muški fajt'”, rekao je Ante Karačić.

Danas će stariji brat pokušati nadmudriti mlađeg iako je Hrvatska apsolutni favorit, a susret je na rasporedu u 16:50 sati uz direktan prijenos na hrvatskom RTL-u.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*