TŠK “Sloboda” organizovao 5. Novogodišnji turnir

U organizaciji Tuzlanskog šahovskog kluba “Sloboda“ u nedelju 05.01.2020. godine sa početkom u 11.00 sati u prostorijama kluba na adresi Maršala Tita br.70 održan je 5. Novogodišnji turnir. Na turniru je nastupilo rekordnih 55 igrača. Igralo se 7 kola po švicarskom sistemu uz tempo od 10 minuta plus bonifikacija 5 sekundi za svaki potez po igraču. Organizator je obezbijedio 8 redovnih nagrada i dvije specijalne nagrade i to za najboljeg kadeta i  najstarijeg igrača Tuzlanskog šahovskog kluba “Sloboda“.

Dosadašnji pobjednici:

2016. – Boris Budimir FM

2017. – Mirza Avdić

2018. – Boris Budimir FM

2019. – Enes Trumić

Poslije neizvjesnih i interastnih partija pobjednik turnira je Jevtić Sreten sa 6 poena. Kao drugi je završio Fide-majstor Sabahudin Buljubašić godine sa 6,0 poena sa nešto slabijim dodatnim kriterijima dok je treći završio prošlogodišnji pobjednik Enes Trumić. Pobjedniku turnira je pored novčane nagrade pripao i pehar.

Konačni plasman nakon 7 kola:

  1. Srđan Jevtić                                         (6,0 poena)
  2. Sabahudin Buljubašić FM                  (6,0 poena)
  3. Enes Trumić                                        (6,0 poena)
  4. Halim Hutinović                                 (5,5 poena)
  5. Igor Iveljić FM                                   (5,0 poena)
  6. Muhamed Šišić                                   (5,0 poena)
  7. Dino Sakić                                          (5,0 poena)
  8. Dragan Dugonjić                                 (5,0 poena)
  9. Ramiz Hankić                                     (5,0 poena)
  10. Adnan Karahmetović FM                  (4,5 poena)

Specijalna nagrada za najboljeg kadeta je pripala Sanjinu Čulumu. Treba spomenuti da je na turniru nastupili polaznici škole šaha: Sanjin Čulum, Šiljegović Nadina, Amer Hrnčić, Tunjić Ivan, Dino Čičić i Ehlimana Babajić. Generalni sponzor turnira je preduzeće OMEGA doo Živinice. Sudijski posao na turniru je obavio Rafo Andrić. Sve informacije sa turnira se mogu vidjeti na linku  http://chess-results.com/tnr504740.aspx?lan=13&art=1 .

Tuzlanski šahovski klub u februaru mjesecu 2020. godine vrši upis novih polaznika škole šaha te poziva sve zainteresovane da se prijave u prostorijama kluba na adresi Maršala Tita br.70 ili putem mejla tskslobodatuzla@gmail.com.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*