Gradonačelnik Imamović za TIP: ‘Strateški je važno da je Zoran Milanović pobijedio u Hrvatskoj’

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović prokomentarisao je za TIP pobjedu Zorana Milanovića (SDP RH) na predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj.

˝Nama u Bosni i Hercegovini veoma je važno da imamo što bolje odnose sa prijateljskom nam Republikom Hrvatskom. Ti odnosi su zapadali u krizu u vrijeme mandata predsjendice Kolinde Grabar Kitarović jer je imala nekoliko grubih izjava koje nisu bile prijateljske prema Bosni i Hercegovini. Sjetite se onog intervjua što je dala u Izraelu, izjave o 10 hiljada terorista itd. Mi u SDP-u smo smatrali da je strateški važno da ljevica pobjedi u Hrvatskoj. To se na radost svih nas i dogodilo˝, istakao je Imamović.

U augustu prošle godine prilikom posjete Koprivnici Imamović se, između ostalih,  susreo i razgovarao  sa Milanovićem. Za TIP je otkrio o čemu su tada razgovarali: ˝Mi smo, između ostalog, razgovarali o tome da SDP BiH pomogne sestrinskoj stranci  SDP-u Republike Hrvatske u odabiru posmatrača koji su imali samo jedan zadatak, a to je da spriječe izbornu krađu na glasačkim mjestima unutar BiH. Nadam se da je to dobro urađeno i da smo na taj način, kako kaže i predsjedik SDP-a BiH Nermin Nikšić,  bar malo pomogli ovoj velikoj pobjedi Milanovića i ljevice u Hrvatskoj. Zahvalan sam drugaricama i drugovima iz SDP-a BiH, na savjesnom obavljanju časne dužnosti posmatrača˝.

Prema riječima Imamovića, njegova očekivanja u budućnosti su da će odnosi između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine sada kada je za predsjednika izabran Zoran Milanović biti mnogo bolji nego što su bili za vrijeme mandata predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je bila kandidatkinja HDZ-a.

(TIP/Autor: Adis Jašarević)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*