Promovisano 25 doktora nauka na Univerzitetu u Tuzli

U okviru obilježavanja 38 godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli, danas je u amfiteatru Filozofskog fakulteta, upriličena svečana promocija 25 doktora nauka.

Prema novom obliku organizacije studijskih programa, prema trogodišnjem bolonjskom procesu, na Univerzitetu u Tuzli trenutno je oko 70 kandidata za doktore nauka. Kako je na promociji kazao rektor Enver Halilović, ono što je najvažnije u ovom obrazovnom procesu je činjenica, da se diplome tuzlanskog Univerziteta priznaju i van Bosne i Hercegovine.

„Ovo je svakako veliki značaj za univezitetsku akademsku zajednicu kada dobije 25 novih doktora nauka, što stvara nove potencijale za jačanje kadrovske mogućnosti Univerziteta u Tuzli. Ali i s druge strane to daje bogatstvo sredini u kojoj će ti ljudi živjeti i raditi u smislu unapređenja njihovog konkretnog rada“, kazao je rektor Halilović.

Sami kandidati nisu krili zadovoljstvo onim što su postigli u svom obrazovanju, ističući da će im ova titula u mnogome pomoći u njihovoj profesionalnoj karijeri.

Kako je ovom prilikom kazao rektor Halilović, od kako je uspostavljen doktorski studij na Univerzitetu u Tuzli, tituli doktora nauka steklo je oko 670 kandidata.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*