Manchester United i Chelsea ostvarili sigurne pobjede, Vrančić ponovo starter

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na Old Traffordu u okviru 22. kola Premiershipa ekipu Norwicha rezultatom 4:0 i tako se donekle iskupili za poraz od Arsenala u prošlom kolu. Crveni vragovi su u vodstvo stigli u 27. minuti kada je Rashford iskoristio dodavanje Mate i donio vodstvo Unitedu. Ipak, Norwich je do odlaska na odmor imao dvije dobre prilike da čak preokrene rezultat. U šansama su bili Cantwell i Idah, ali je De Gea bio nesavladiv. Ujedno je 1:0 bio rezultat prvog poluvremena.

Samo devet minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Unitedu da riješi pitanje pobjednika današnjeg meča. Prvo je sjajni Rashford udvostručio prednost golom iz penala, a Mata je isporučio još jednu asistenciju, ovaj put za Martiala, za 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Greenwood u 76. minuti utakmice.

Bh. reprezentativac Mario Vrančić je zaigrao u startnoj postavi za poraženu ekipu, a teren je napustio u 65. minuti meča.

Chelsea je ostvario sigurnu pobjedu protiv Burnleya rezultatom 3:0, dok je Everton s minimalnih 1:0 savladao Brighton.

Southampton je nakon velikog preokreta pobijedio Leicester u gostima rezultatom 2:1, dok su Wolverhampton i Newcastle podijelili bodova (1:1).

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*