Rukometaši BiH izgubili i od Portugala

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je odigrala drugi susret u grupi D Evropskog prvenstva. Izabranici Bilala Šumana danas su odmjerili snage s reprezentacijom Portugala. Slavio je Portugal rezultatom 27:24.Obje reprezentacije utakmicu su otvorile neiskorištenim napadima, a prvi pogodak postigli su Portugalci sa sedam metara. Izjednačenje našoj reprezentaciji donio je Nikola Prce. Nakon novog vodstva Portugala vratili smo se pogotkom s lijevog krila, a Alen Ovčina “prodao” je sjajan šaraf Quintani i donio izjednačenje našoj ekipi.

Igralo se potom gol za gol, a Portugal je u 10. minuti došao do tri gola prednosti (7:4). Odlično je igrao desni bek Porta Joao Ferraz. Marko Panić je postigao dva gola i zadržao nas na minus tri, a Ferazzu se na drugoj strani pridružio saigrač iz Porta Alexis Borges. Imali su Portugalci u jednom trenutku 10:7, a onda smo na krilima Josipa Perića u napadu i Nebojše Grahovca na golu došli do izjednačenja. Grahovac se upisao u strijelce nakon što je kod rezultata 10:9 za Portugal gol našeg protivnika ostao prazan.

Portugal je potom odigrao dobar napad s igračem manje, a potom nakon dobre odbrane uslijedila je i dobra kontra naših protivnika za novu prednost od dva gola (12:10). Grahovac je odlično branio u samoj završnici prvog poluvremena. Skupio je tr odbrane, postigao jedan pogodak, a nakon što je mrežu Portugalaca zatresao Panić na odmor smo otišli sa svega jednim golom zaostatka (12:11).

Odlično smo otvorili drugo poluvrijeme. Opet je Grahovac sjajno branio, a Ovčina i Nikola Prce pogodili su mrežu Quintane za prvo vodstvo naše reprezentacije (13:12). Prvi put plus dva imali smo u 36. minuti susreta, a mrežu Portugala pogodio je Ibrahim Haseljić. Potom su Portugalci napravili seriju 3:0 i vratili prednost. Malinović i Prce vratili su prednost našoj reprezentaciji (16:15), a potom Portugal pravi novu seriju. Ovaj put 5:0 za četiri gola prednosti. Pet pogodaka za Portugal postigao je Pedro Portela.

Nije tu stalo desno krilo Portugala, Portela je postigao i naredna tri gola za svoju reprezentaciju i donio prednost Portugalcima rezultatom 22:17. Nevjerovatni Portela postigao je osam golova zaredom za svoju reprezentaciju. Portugal je zadržao prednost do kraja i slavio rezultatom 27:24.

Našoj reprezentaciji sada treba pobjeda Francuske nad Norveškom večeras, a potom i naš trijumf za dva dana protiv Francuza, kao i trijumf Portugala protiv Norveške. U tom slučaju pravila bi se mini tabela između naše reprezentacije, Norveške i Francuske, a reprezentacija s najboljom gol razlikom bi prošla dalje.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*