Norveški rukometaši slavili i poslali kući Francusku i Bosnu i Hercegovinu

Rukometne reprezentacije Norveške i Francuske odigrale su danas utakmicu drugog kola Evropskog prvenstva u grupi D u kojoj se takmiči i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Slavila je Norveška rezultatom 28:26. Norveška je mnogo bolje otvorila utakmicu i nakon nešto više od deset minuta igre domaćin je imao prednost rezultatom 6:4. Francuska je postepeno smanjivala prednost, a desetak minuta prije kraja prvog poluvremena bilo je 10:10.

Do odlaska na odmor izabranici Didiera Dinarta uspjeli su i preokrenuti rezultat i na odmor otići s golom prednosti (15:14).

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili Francuzi, a nakon samo nekoliko minuta igre imali su tri gola prednosti (18:15). Norvežani potom prave seriju 5:1 i dolaze do novog preokreta.

Igralo se potom gol za gol, a onda je na krilima sjajnog Bergeruda i Sagosena deset minuta prije kraja utakmice u Trondheimu bilo plus dva za domaćina (24:22). Imala je Norveška i tri gola prednosti sedam minuta prije kraja, ali je Francuska napravila seriju 2:0 i smanjila na 26:25. Sjajni Sagosen odveo je Norvešku dvije minute prije kraja do plus tri (28:25) i riješio pitanje pobjednika. Domaćin je slavio rezultatom 28:26.

Norveška je pobjedom protiv Francuske osigurala drugi krug takmičenja, baš kao i reprezentacija Portugala. Bosna i Hercegovina i Francuska (18:15) u utorak će igrati samo za prestiž.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*