U pet zemalja Balkana provedena akcija ˝Jelka˝

Pod pokroviteljstvom DCAF programa granične sigurnosti, od 10. do 17. prosinca ove godine realizirana je koordinirana međunarodna policijska operacija u pet zemalja Balkana i to Albaniji, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Nositelj aktivnosti operacije “Jelka 2014.” u BiH je Granična policija BiH, a u našoj zemlji su je policijski službenici, zajedno s kolegama iz nabrojanih zemalja, provodili na međunarodnim graničnim prijelazima: Izačić, Bijača, Karakaj, Orašje i Gradiška.

Kako je priopćeno, osnovna svrha koordinirane DCAF-ove operacije je pojačana kontrola putnih isprava na graničnim prijelazima na drugoj liniji provjera.

Osim toga, značajna svrha operacije je razmjena dobrih praksi i iskustava kao i izgradnja međusobnog povjerenja i suradnje policijskih tijela svih zemalja Balkana.

Ova međunarodna operacija još jednom je potvrdila da su policijske agencije zapadnobalkanskih zemalja sposobne i spremne surađivati i poduzeti konkretne operativne rezultate.

U sklopu operacije “Jelka 2014.”, policijski službenici Granične policije BiH izvršili su kontrolu 2421 putnog dokumenta na drugoj liniji provjera, navodi se u priopćenju.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*