Novogodišnji prijem za članove diplomatskog kora

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija bio je domaćin novogodišnjeg prijema za članove diplomatskog kora u BiH koji je danas upriličen u zgradi Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tokom prigodnog obraćanja zvanicama Lagumdžija se u svoje lično i uime Ministarstva vanjskih poslova BiH zahvalio članovima diplomatskog kora u BiH za uspješnu saradnju ostvarenu tokom 2014. godine.

Lagumdžija se ovom prilikom osvrnuo na najvažnije aktivnosti i izazove sa kojima se Ministarstvo vanjskih poslova BiH susretalo u protekloj godini.

Posebno je istaknuo značaj aktivnosti na planu evropskih integracija BiH, naročito inicijative za pokretanje i ubrzanje evropskih integracija BiH, koja je predložena od Ujedinjenog Kraljevstva i SR Njemačke, a nedavno i usvojena kao inicijativa Evropske unije.

Kao događaj koji je posebno obilježio 2014. godinu Lagumdžija je označio katastrofalne poplave koje su u maju pogodile BiH, tokom i nakon kojih je MVP BiH sa cjelokupnom diplomatsko-konzularnom mrežom uložilo velike napore u animiranju međunarodne zajednice za pružanje pomoći pogođenim područjima.

Ovom prilikom izrazio je posebnu zahvalnost svim zemljama, međunarodnim organizacijama i pojedincima koji su u tim trenucima pružili pomoć BiH.

Na kraju svog obraćanja Lagumdžija je svim zvanicama zaželio sretne predstojeće praznike te uspješnu 2015. godinu, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*