Potpisani ugovori s 37 stipendista

U Džamiji “Kralja Abdullaha” danas je upriličeno potpisivanje ugovora s 37 stipendista Fonda za stipendiranje Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Naime, tuzlanski Medžlis je raspisao javni poziv za dodjelu stipendija za učenike osnovnih i srednjih škola i za studente.

– Osnovni kriteriji za dobijanje stipendije bili su da su učenici i studenti članovi Islamske zajednice Medžlisa Tuzla, zatim uspjeh u školi te socijalno stanje koje je bilo jako važno za formiranje rang liste. Za učenike osnovnih škola mjesečna stipendija je 40, za srednjoškolce 55, a za studente 70 KM – kazao je Edib Kravić, član komisije Fonda za stipendiranje učenika i studenata za dodjelu stipendija, te dodao da će stipendiju dobijati osam mjeseci.

Hafiz Ahmed ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, rekao je da novac za stipendije potječe od uposlenika Medžlisa koji od svojih mjesečnih plaća izdvajaju određeni iznos, ali i ostalih džematlija. Glavni imam je posebno istakao člana Izvršnog odbora Muhameda Mahmuta koji svake godine pomaže s određenom svotom novca.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*