Radnike Zenicatransa izdale i kolege iz sindikata, očajni čekaju kraj sage

Radnici Zenicatransa danas su se pred Općinskim sudom u Zenici trebali izjasniti o blokadi autobuske stanice po tužbi Grada Zenice. Međutim, nisu imali pravo glasa jer ih granski sindikat nije ovlastio za izjašnjavanje pred sudijom, a niko od predstavnika ovog sindikata se nije pojavio.Predsjednik Sindikata Zenicatransa Huso Sarvan danas nije imao priliku da iznese argumente pred sudijom Općinskog suda u Zenici, a u izjavi za novinare je kazao da im nije jasno zašto se niko iz Samostalnog sindikata saobraćaja i veza BiH nije pojavio ili im dao punomoć da ih zastupa njihov advokat.

“Sud će donijeti odluku po sudskim odlukama, praksama, ne znam šta će to biti, ali glavni i odgovorni krivac za ovo je Samostalni sindikat saobraćaja i veza u Sarajevu. Ovdje je kriv i glavni sindikat na čelu sa Selvedinom Šatorovićem jer 21 dan smo tu na stanici, a niko nije došao i pružio nam podršku i pomoć. Oni su izgleda tu samo da idu po seminarima i da dobivaju plaće na račun onoga što radnici, predstavnici svih sindikalnih organizacija izdvajaju”, kazao je Sarvan.

Dodao je kako ne zna kakva će presuda biti te da im je rečeno da bi istu trebali dobiti do kraja dana ili sutra ujutro. Pojasnio je da je ovo bezobrazan postupak Gradske uprave Zenica koja je pokrenula postupak utvrđivanja zakonitosti štrajka iako, kako kaže, ovo nije štrajk.

“Ovo nije štrajk, mi smo bili prinuđeni da stanemo jer nemamo osnovna materijalna sredstva za djelatnost”, dodao je Sarvan.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*