Nekoliko sjajnih načina korištenja esencijalnih ulja u domaćinstvu

Esencijalna ulja imaju ljekovita svojstva, a način njihove upotrebe je višestruk. Njima možete poboljšati vaše kupke, neutralizirati mirise u svom domu, napraviti sprej za čišćenje i još mnogo toga. Život je kratak, stoga iskoristite sve blagodati kupke. Ukoliko želite potpun ugođaj kao da se nalazite u nekom od najluksuznijih spa centara u svoju kupku dodajte nekoliko kapi esencijalnih ulja. Predlažemo da to budu ulja od ruže ili lavande.

Smeće u vašem domu ponekad može imati neugodan miris. Pamučnu krpu prelijte uljem od limunove trave i stavite na dno kante za smeće. Ovo će neutralizirati loše mirise pa više nećete osjećati smrad. Osim toga ovu metodu možete primijeniti i u cipelarniku.

Ukoliko više volite čistiti sa sredstvima za čišćenje koje ste sami napravili onda su esencijalna ulja prava stvar za vas. U bočicu s raspršivačem dodajte 500 mililitara vode, 200 mililitara alkoholnog sirćeta i nekoliko kapi esencijalnog ulja. Ulje citrusa, lavande i čajevca pravo je rješenje za vas.

Kada pišete čestitke za rođendane, praznike, godišnjice zašto ne bi pored prigodne porukem svoju čestitku učinili mirisnom? S nekoliko kapi esencijalnog ulja poprskajte svoju čestitku i i pošaljite je svojim prijateljima. Mirišljavi potpis bit će pun pogodak.

Naporan rad i vježbanje može dovesti do bolnih mišića. Esencijalno ulje od eukaliptusa može biti korisno u ublažavanju bolova. Ulje nemojte direktno nanijeti na kožu već ga razblažite kokosovim ili maslinovim uljem. Potom smjesu lagano umasirajte u bolno mjesto.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*