DiCaprio i De Niro potvrdili saradnju u sljedećem ostvarenju Martina Scorsesea

Film Martina Scoresesea nosit će naslov Killers of the Flower Moon, a u njemu ćemo gledati legendarne Leonarda DiCaprija i Roberta De Nira.Robert De Niro je ovogodišnji dobitnik životnog priznanja američkog Udruženja filmskih glumaca, a čast da ga predstavi imao je niko drugi nego Leonardo DiCaprio, koji je s De Nirom posljednji put glumio 1993. u filmu Život ovog dječaka (This Boy's Life).

DiCaprio se u govoru prije samog uručenja osvrnuo na plodonosnu saradnju De Nira i redatelja Martina Scorsesea, koja nam je u proteklih pola stoljeća podarila kultna ostvarenja poput Taksiste i Razjarenog bika, dok je njihovo posljednje djelo ovogodišnji kandidat za Oscara za najbolji film, Irac.

“Puno toga sam naučio od obojice (De Nira i Scorsesea). Sretan sam što ih mogu nazvati svojim saradnicima. Boba još od snimanja Života ovog dječaka, a Martyja od Bandi New Yorka. Istinska mi je čast što ću nakon 30 godina imati priliku ponovo glumiti uz Boba u predstojećoj drami Martina Scorsesea, Killers of the Flower Moon”, kazao je DiCaprio.

Scorseseovo iduće ostvarenje bit će temeljeno na knjizi Davida Granna ”Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI”, prenosi UNILAD.

Radnja filma smještena je u 20-im godinama prošlog stoljeća i govori o porodici američkih domorodaca iz plemena Osage, koji su svojevremeno bili najbogatiji narod na svijetu zahvaljujući nafti pronađenoj na njihovom teritoriju.

Pomama za naftom je tokom prve četvrtine 20. stoljeća prouzrokovala masovno ubijanje pripadnika plemena Osage, što je dovelo do jednog od prvih slučajeva kojima se bavio FBI.

Za DiCaprija će ovo biti šesti film koji snima sa Scorseseom, prvi od Vuka s Wall Streeta iz 2013.

(Klix.ba)


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*