UKC Tuzla dobio priznanje za kvalitet u zdravstvu

Na „Drugom stručnom seminaru za koordinatore kvaliteta u Federaciji BiH“ koji je održan u Sarajevu 15. i 16. decembra 2014. godine Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla dodjeljeno je priznanje za izvrsnost u kategoriji dobre prakse.

Prema riječima načelnice Sektora za poslove organizacije i poboljšanja kvaliteta, mr.sci.ecc, Maide Nuhić, dipl. pravnika, UKC Tuzla je ovo priznanje dobila kao ustanova koja je najviše doprinijela širenju projekta i pomoći drugima pri uspostavi sistema kvaliteta i sigurnosti.

UKC Tuzla se uspostavom, održavanjem i unapređenjem sistema kvaliteta i sigurnosti bavi jedanaest godina i posljednjih godina uključena je u pružanje pomoći drugim zdravstvenim ustanovama u tom području.

Ta pomoć se ogleda u učešću zaposlenika UKC Tuzla u edukaciji koju organizuje Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u F BiH (AKAZ) i koja je provođena u KCU Sarajevo, Sveučilišnoj bolnici i Regionalnom medicinskom centru Mostar, Kantonalnoj bolnici Bihać, Općoj bolnici i Domu zdravlja Gračanica, Kantonalnoj bolnici i Domu zdravlja Zenica, Domu zdravlja Cazin, Visoko i Breza, Zavodu za bolesti ovisnosti KS itd.

(UKC/RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*