Rukometaši Španije pobijedili Sloveniju i zakazali finale Eura protiv Hrvatske

Rukometaši Španije pobijedili su Sloveniju u drugom polufinalu Evropskog prvenstva rezultatom 34:32 te su zakazali finalni meč protiv Hrvatske. Slovenci su nešto bolje otvorili meč i na samom početku imali su vodstvo, no sredinom prvog poluvremena Španci prave seriju od 4:0, stižu u vodstvo od tri gola razlike i nakon toga nijednom nisu dopustili Slovencima da ugroze njihovu prednost.

Do poluvremena je prednost Španaca narasla na pet golova (20:15), a u drugom poluvremenu ovaj tim samo je kontrolisao stečenu prednost, igrali su dobro i efikasno u napadu i konstantno su držali minimalno tri ili četiri gola razlike.

Slovenija se uspjela vratiti u meč u samom finišu kada su stigli do dva pogotka zaostatka (32:30), ubrzo su prednost Španaca smanjili na samo jedan gol, ali nisu imali vremena da učine bilo šta više i na kraju je Španija prošla u finale.

Španija će u finalu igrati protiv Hrvatske koja je u dramatičnom meču bila bolja od Norveške poslije dva produžetka rezultatom 29:28. Finale je na rasporedu u nedjelju s početkom u 16:30 sati.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*