Dobra saradnja MCP-a i EUFOR-a u području razminiranja

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je danas u Sarajevu sa zapovjednikom EUFOR-a u BiH, general bojnikom Reinhardom Trischakom o nastavku suradnje Ministarstva i EUFOR-a, posebno u području razminiranja.

Dosadašnja suradnja ocijenjena je izuzetno dobrom, a najavljeno da će strateški cilj i u narednom razdoblju biti oslobađanje zemlje od mina i stvaranje sigurnog okruženja za sve stanovnike Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Skoro formiranje Povjerenstva za razminiranje, smatraju sudionici sastanka, od izuzetnog je značaja za nastavak razminiranja. Konstatirano je i da postoji interes donatora za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu.

Gudeljević je posebno značajnom ocijenila pomoć koju EUFOR pruža u edukaciji i upozoravanju na opasnosti od mina. 

Zapovjednik EUFOR-a general bojnik Reinhard Trischak naglasio je da EUFOR u potpunosti podržava bojnu Oružanih snaga BiH za razminiranje nadgledanjem, savjetovanjem i pomaganjem njihovih humanitarnih operacija razminiranja. Sličnu pomoć ponudio je i Ministarstvu civilnih poslova u projektima koje provodi u tom području, saopćeno je iz tog ministarstva.
(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.