Potpisivanje ugovora o poticajnim sredstvima za poduzetničke zone

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović i načelnici 12 općina iz Federacije BiH potpisat će sutra u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu ugovore o dodjeli poticajnih financijskih sredstava za unaprjeđenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH.

Ta poticajna sredstva bit će dodijeljena kroz Grant sheme „Unaprjeđenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH“ s ciljem pružanja potpore poboljšanju razvijenosti poslovne infrastrukture, realizaciji potencijala poduzetničkih zona u Federaciji BiH, ali i podrške lokalnom ekonomskom razvoju i zapošljavanju u Federaciji BiH.

Projekt Grant sheme „Unaprjeđenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH“ Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta realizira u suradnji sa Ambasadom Švicarske u BiH i Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP).

Ukupna vrijednost financiranja projekata jedinica lokalne samouprave je 1.570.000 KM, od čega je ovo ministarstvo osiguralo milion KM, a Vlada Švicarske 570.000 KM.

Za izgradnju poduzetničke infrastrukture u lokalnim zajednicama u Federaciji BiH, ovo ministarstvo je od 2011. godine do danas izdvojilo 5,5 miliona KM, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*