Mladi povratnici predstavljaju svoje biznis ideje

Završna manifestacija projekta na kojoj će se predstaviti 11 mladih povratnika iz 13 općina sa svojim biznis idejama i projektnim prijedlozima koji su prepoznati kao najbolji i najuspješniji, bit će održana sutra u Parlamentarnoj Skupštini BiH.

Unija za održivi povratak i integracije u BiH od 2011. godine do danas, posebnu pažnju je posvetila edukaciji mladih povratnika i njihovom zadržavanju u ruralnim sredinama.

Kroz projekte koji su finansirani od UNHCR-a, MLJPI-a, UNICEF-a, Ambasade SAD u BiH i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, obuku je prošlo ukupno 1.575 mladih osoba iz 32 općine.

Entuzijazam i volju za poduzetništvom, mladi su posebno pokazali u projektu “Zadržavanje mladih u ruralnim sredinama kroz edukaciju o zapošljavanju“ u 2014. godini koji je prošlo 310 mladih učesnika iz 13 općina (Kakanj, Vareš, Bosanska Krupa, Kalesija, Prozor-Rama, Odžak, Modriča, Kotor Varoš, Ilijaš, Visoko, Bratunac, Maglaj i Konjic), finansiran od Američke ambasade u BiH, uz sufinasiranje Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, saopćeno je iz Unije za održivi povratak i integracije u BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*