GP BiH: Uhapšen carinik zbog primanja mita

Policijski službenici Granične policije BiH su na magistralnom putu Bosanski Brod – Derventa iza ponoći izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke “seat”, talijanskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazila dva skutera, od kojih jedan u dijelovima.

Vozilom je upravljao bh. državljanin S. S., koji je izjavio da skuteri nisu carinjeni, te da je s ciljem izbjegavanja carinjenja robe u vozilu, cariniku na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod dao novac u vrijednosti 100 eura.

Policijski službenici Granične policije BiH su na osnovu naredbe Suda BiH u ranim jutarnjim satima izvršili pretres službenih prostorija Uprave za indirektno oporezivanje Carinskog referata Brod na MGP Brod.

Pripadnik Uprave za indirektno oporezivanje BiH, E. S. je u 05.40 sati uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “primanje dara i drugih oblika koristi”, a državljanin BiH, S. S. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “davanja dara i drugih oblika koristi”. Dalji rad na predmetu je u toku.

Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška jutros su oko 7.00 sati uhapsili državljanina BiH i Velike Britanije i Sjeverne Irske, K. N., nakon što je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Sanski Most zbog krivičnog djela “paljevina”.

Osoba je kontrolisana u putničkom motornom vozilu marke “toyota”, registarskih oznaka Velike Britanije prilikom ulaza u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina.

K. N. će biti predat pripadnicima Sudske policije sudova Unsko-sanskog kantona, saopćila je Granična policija BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*