Doček Nove godine: Bh. planine privlačne i turistima iz Hrvatske

Kada je riječ o “domaćim” destinacijama za doček Nove godine, u turističkim agencijama ističu da su najtraženije bh. planine, te gradovi na Jadranu u Hrvatskoj.

Omar Ibrahimagić iz agencije Sol Azur za Klix.ba je naveo da se bh. građani dosta zanimaju za doček Nove godine na Bjelašnici, Jahorini, te posebno na Vlašiću, koji ima i najviše vikendica.

“Osim ovih destinacija, interesantni su i gradovi na Jadranu, odnosno Split i Dubrovnik, gdje je cijena aranžmana za jednu noć oko 150 KM po osobi, budući da ljudi biraju uglavnom bolje hotele”, rekao je Ibrahimagić za naš portal.

Slične odgovore dobili smo i u drugim agencijama.

U agenciji Golden Tours ističu da su im tražene sve tri planine, Vlašić, Bjelašnica i Jahorina, te Dubrovnik. Dodaju kako je cijena aranžmana za doček Nove godine na planinama 200-300 KM.

Azra Mulahmetović iz Relax Toursa nam je kazala da su za hotelski smještaj na bh. planinama za Novu godinu osim bh. građana zainteresovani i turisti iz Hrvatske.

Također, u ovoj agenciji navode da je iskazan interes i za najluđu noć u Dubrovniku, Neumu, Makarskoj i Splitu, te da noćenje u ovim gradovima košta od 79 KM.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*