BKC Tuzla – Novogodišnja R'N'R bajka

U koprodukciji BKC – a Tuzla i Art Centar Lukavac 24.12.2014. godine (srijeda), sa početkom u 11:00 sati biti će upriličena novogodišnja predstava za djecu “Novogodišnja Rock ‘n’ Roll Bajka” u režiji Mirze Salihovića.
Riječ je o autorskom projektu mladih tuzlanskih glumica i glumaca, koji kroz interaktivan pristup pričaju kultne bajke uz koje su i sami odrastali, a koje su u današnjem vremenu uspješno potisnute društvenim mrežama, androidima i drugim tehnološkim dostignućima.

„Cilj ovakve, atipične novogodišnje čarolije, ogleda se u oživljavanju bajki, vrednovanju istinskih vrijednosti kod djece i njihovom očuvanju  kroz najluđu dječiju novogodišnju RNR zabavu,” – navodi redatelj predstave.

U predstavi igraju Rusmir Krdžalić, Jasmina Dedić i Olivera Blažević. Za vizualne efekte predstave pobrinuli su se Ademir i Tarik Omerčehajić, a cjelokupan projekat popraćen je objektivom tuzlanskog fotografa Tarika Dahića. Veselog vuka u ovčijem krznu i idejno rješenje plakata osmislio je i dizajnirao Damir Pirić.

Režijskim konceptom, predstava je obogaćena mnoštvom songova, dječijih RNR hitova, šarenom kostimografijom, svjetlosnim efektima i plesnim tačkama. Posebno zanimljiv i rijetko viđen element, koji će rasplamsati maštu malih gledaoca, biti će teatar sjenki.

Nakon putovanja kroz bajke, puno igre i pjesme, naši likovi svoj put završavaju u Djeda Mrazovoj zemlji, koja će na čaroban način upotpuniti ovu bajkovitu priču, a mališanima u publici pružiti idilu Novogodišnjih praznika.

Prva repriza biti će upriličena 24.12. 2014. godine sa početkom u 12:30 sati.

Više informacija možete dobiti u Marketing službi BKC Tuzla ili na broj 035 311 070.

(TI)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*