Brad Pitt osvojio svog prvog Oscara kao glumac

Prvi Oscar na 92. dodjeli nagrada Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti pripao je Bradu Pittu za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu “Bilo jednom… u Hollywoodu”.

Uz Brada Pitta u toj su kategoriji nominirani bili i Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neigborhood), Anthony Hopkins (The Two Popes), Al Pacino (Irac) i Joe Pesci (Irac).

Film “Bilo jednom…. u Hollywoodu” nominiran je u još devet kategorija, među kojima i za režiju (Quentin Tarantino), glavnu mušku ulogu (Leonardo DiCaprio) i originalni scenarij.

Bradu Pittu je ovo prvi glumački Oscar, a 2014. godine Akademijinu nagradu dobio je kao jedan od producenata filma “Dvanaest godina ropstva”.

Konkurenciju za ovogodišnje Oscare s 11 nominacija predvodi film Todda Phillipsa “Joker”, smješten u svijet stripovskog junaka Batmana.

Nagrada Oscar dodjeljuje se od 1929., do sada je uručeno 3140 statua, a poznato ime Oscar nosi od 1939. godine. Dobitnika bira gotovo 8000 članova Akademije, a do samoga otvaranja omotnica na pozornici, Akademija ne zna koliko će se nagrada ukupno dodijeliti. Ime dobitnika gravira se nakon ceremonije.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*