Neymar i Beckham potpisali ugovor: Brazilac će zaigrati za Inter Miami

Legendarni engleski nogometaš David Beckham ubrzano radi na dovođenju igrača u svoj Inter Miami, a nedavno je uspio ubijediti i Brazilca Neymara (28) da dođe igrati u MLS ligi. Dvije zvijezde razgovarale su u YouTube specijalu “Legende s legendama” u kojem je Brazilac pristao jednog dana u budućnosti zaigrati za Beckhamov klub.

“Sjedinjene Američke Države su velika prilika, iako oni imaju druge sportove u kojima su najbolji. Međutim, nogomet je u velikom naletu i mislim da je pravo vrijeme da ovdje dođu i najbolji igrači. Dat ću ti prazan papir da potpišeš i to će biti tvoj ugovor s Miamijem za narednih deset godina. Ipak, nećemo ti platiti baš mnogo”, poručio mu je Beckham.

Neymar je odmah pristao na dogovor.

“Prvi sam ja pitao da igram za njegov tim. Želim to i već sam rekao Beckhamu. Rekao sam da ću igrati u njegovom timu jednog dana. Mislim da je to sjajna prilika da se nogomet u Americi razvija. Kao što sam rekao, već imam ugovor s Davidom. Bit ću tu za nekoliko godina. U ovome smo zajedno. On je moj predsjednik”, odgovorio je Neymar.

Inter Miami će uskoro krenuti u svoju svoju prvu MLS sezonu, a prvu utakmicu će odigrati 1. marta kao gost kod Los Angeles FC.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*