Upoznajte 98-godišnju ženu koja je još uvijek u izviđačima i bavi se prodajom kolačića

Veronica “Ronnie” Backenstoe proživjela je trenutke koje su mnogi od nas čitali samo u knjigama historije, no ova 98-godišnja žena ne dozvoljava svojim godinama da prekine svoju omiljenu tradiciju prodavanja kolačića u izviđačima. U proteklih 88 godina koliko je član ženskog izviđačkog društva Ronnie oblači svoju zelenu uniformu i prodaje kolačiće, piše CNN.

“Možda je malo starija od svojih kolega izviđača, ali njena energija je bez premcaa. Njena izdržljivost i bistar um su neponovljivi”, rekla je Barbara Allen Perelli, vođa grupe.

Ronnie i ostale djevojke su nedavno prodavale kolačiće u penzionici Phoebe Berks u Wernersvilleu u Pensilvaniji, gdje živi. Oni će 25. februara ponovo prodavati kolačiće.

Ronnie se prvi put pridružio izviđačima kada joj je bilo samo 10 godina.

“Postala sam izviđač 1932. godine. Pitala sam mamu kada mogu postati izviđač i ona je rekla kada napuniš deset godina. Jedva sam čekala da krenem”, rekla je Ronnie.

Kada je Ronnie prvi put počeo prodavati kolače “Girl Scout”, bile su dostupne samo tri vrste i svaka kutija koštala je samo 15 centi.

Ronnie je s djevojčicama izviđačima obišla cijeli svijet. Putovala je i na Jamajku i Švicarsku. Biti izviđač nije bio samo hobi za Ronnie, već i način života.

Iako je Ronnie poznata po svojim sposobnostima prodaje kolačića, ona je i žena mnogih talenata. Studirala je muziku i orgulje, klavir, klarinet i trubu.

Ali uprkos brojnim talentima koje ima, i hobijima kojima se bavi ipak joj je najdraža prodaja kolačića.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*