Potvrđena optužnica protiv Nedeljka Dukića zbog pokušaja ubistva novinara

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Nedeljka Dukića, koji se tereti da je s osuđenim bokserom Markom Čolićem pokušao ubiti novinara Vladimira Kovačevića.Čolić je nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora i njemu je jučer na Vrhovnom sudu Republike Srspke održano ročište. Žalbe na prvostepenu presudu uložili su obje strane u postupku. Za Dukićem je bila raspisana međunarodna potjernica. On se sredinom novembra prošle godine predao policiji u Banjoj Luci.

U optužnici koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka navodi se da je 26. augusta 2018. godine oko 20.40 sati zajedno s Čolićem došao u ulicu Banović Strahinje, na parking ispred ulaza u zgradu u kojoj stanuje Kovačević.

Sačekali su ga maskirani i noseći u rukama metalne teleskop palice na rasklapanje, potrčali prema Kovačeviću i brutalno ga pretukli. Nakon toga, Dukić i Čolić su pobjegli. Kovačević je zadobio više povreda, među kojima su nagnječenje čeonog tkiva mozga i druge povrede po glavi, ramenu, nogama i ogrebotine.

(RTV7/Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*