Pulski gimnazijalci u kućnoj karanteni

Učenici pulske Gimnazije, koji su u subotu bili na karnevalu u Veneciji, ostat će dva tjedna u kućnoj izolaciji, potvrdio je u ponedjeljak ravnatelj Gimnazije Filip Zoričić.

Ravnatelj Zoričić rekao je da je škola sinoć oko ponoći dobila takav naputak od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo budući da su talijanske regije Lombardia i Veneto proglašene područjem rizika za zarazu koronavirusom.

“Prošli su sve granice, nitko im nije ništa rekao, pustili su ih bez problema. Nisu jedini koji su išli na karneval, bilo je još autobusa iz drugih krajeva Hrvatske i to, ne samo drugih škola, nego i ostalih građana što je po meni još veći problem”, dodao je ravnatelj.

Prema novim uputama Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, regija Veneto i Lombardija su područja zahvaćena epidemijom koronavirusa pa učenici i profesori koji su bili ondje na izletu trebaju ostati dva tjedna u kućnoj izolaciji i ne ići u školu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske poslalo je u ponedjeljak uputu osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana, nakon što se žarište koronavirusa razvilo i u toj susjednoj zemlji Hrvatske.

Dijelovi sjevera Italije zbog pojave virusa su u blokadi, a jedanaest gradova je u svojevrsnoj izolaciji. Kako javljaju talijanski mediji, u tim je gradovima izolirano ukupno više od 50 tisuća ljudi.

U toj zemlji provedeno je više od 4000 analiza i samo je oko 160 osoba zaraženo. Do sada su od posljedice zaraze koronavirusom u Italiji preminule četiri osobe.

(Federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*