Dodjeljene nagrade za pozitivne primjere zapošljavanja osoba s invaliditetom

Na svečanoj ceremoniji  ˝Poslodavac godine za osobe s invaliditetom u TK za 2014. godinu˝, koja je održana danas u Tuzli, uručene su nagrade najboljim poslodavcima u pet kategorija.

U kategoriji javnih preduzeća nagradu je dobilo preduzeće JU Karaula, d.o.o. Kladanj,  u kategoriji velikih preduzeća Herceg, d.o.o . Srebrenik, a srednjih preduzeća Pivara d.d. Tuzla.  Rile- Promet, d.o.o. Kalesija osvojio je nagradu u kategoriji malih preduzeća, a u kategoriji samostalnih obrta Domaća radinost Grafing Tuzla.

Ove godine za nagradu se prijavilo 13 kompanija sa 6 općina TK, u kojima je ukupno zaposleno 1500 ljudi, a među njima 90 osoba sa invaliditetom.

Svečanost je organizovana u okviru projekta ˝Najbolji model zapošljavanja osoba s invaliditetom baziran na analizi isplativosti˝, koji finansira EU, a realizuje Centar za razvoj i podršku, u saradnji sa organizacijom Inicijativa preživjelih od mina, te Ministarstvom za rad, socijalnu politiku i povratak TK.

Kampanja ima za cilj podizanje svijesti poslodavaca i javnosti o izjednačavanju prava osoba s invaliditetom pri zapošljavanju.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*