Vraća se Liga prvaka, večeras ćemo dobiti prve četvrtfinaliste

Prva dva revanša osmine finala Lige prvaka igraju se večeras, a sastaju se u RB Leipzig i Tottenham u Njemačkoj te Valencia i Atalanta u Španiji. Leipzig posustaje u borbi za sam vrh njemačke Bundeslige te se čini kako su dortmundska Borussia i Bayern ipak za nijansu jači. Međutim, u prvom duelu osmine finala slavili su u Londonu protiv Tottenhama (1:0), a moglo je to biti i uvjerljivije. Leipzig je dominirao, bio snažniji i ozbiljniji te sada želi dovršiti posao pred svojim navijačima. Ono što je jako važno jest da će navijači biti na tribinama.

“Svaki od mojih igrača mora u ovom meču ići do vlastitih limita. Ovo je susret koji traži takvo nešto, jer u protivnom nećemo ugledati željeni cilj. Tottenham je u svakom pogledu iskusnija ekipa od nas i to je jako važno i to moramo anulirati”, rekao je trener njemačke ekipe Julian Nagelsmann.

Čini se da je Tottenham s porazom od Leipziga na domaćem terenu krenuo dodatno nizbrdo. Nije pobijedio od tada ni jednom, a i s najjačim sastavom vrlo teško su se snalazili ove sezone u gostima. Tri jake karike u ovoj ekipe Tottenhama i dalje su van sastava (Kane, Son i Sissoko) te je ostatku ekipe sve teže igrati bez njih.

“U mnogo čemu trenutno prolazimo kroz krizu i to je evidentno. U protivničkom šesnaestercu nemamo egzekutora, nemamo igrača koji će nanjušiti krv i zabijati. Čak i kada dominiramo vrlo teško dajemo golove. Odbrana nam osjeća i pada pod pritiskom. Sve su to problemi vezani za povrede, ali ja i dalje vjerujem momcima koje imam. Vjerujem da možemo do četvrtfinala Lige prvaka”, rekao je trener Tottenhama Jose Mourinho.

Atalanta je već napravila ogroman korak prema historijskom plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka deklasiravši Valenciju na milanskom San Siru rezultatom 4:1. Gasperinijeva ekipa je postigla čak četiri gola u prvih sat vremena meča, ali nakon tog sjajno odrađenog perioda je digla ručnu i malo pokvarila dojam u završnici. Inače, revanš će se odigrati pred praznim tribinama zbog epidemije koronavirusa u Italiji.

“Pripremamo se za meč na najbolji mogući način. Snažni smo kod kuće, a rezultat prvog susreta nije prava refleksija onog što se događalo na terenu. Uopšte ne smatram da nam treba čudo kako bismo izborili prolaz u sljedeću rundu takmičenja”, rekao je Valencijin trener Celades pred revanš utakmicu.

Italijanska ekipa je u posljednjih šest zvaničnih mečeva imala pet pobjeda i remi s Genovom, a impresivno zvuči činjenica da je u tom periodu Gasperinijeva ekipa zatresla protivničku mrežu čak 24 puta. Igrači Atalante su ove sezone u Seriji A tresli protivničke mreže čak 70 puta, odnosno postigli su čak 10 golova više od Lazija te 20 više od lidera Juventusa i to uz jednu utakmicu manje.

“Rezultat prvog meča podiže nam samopouzdanje. Moramo postići gol u Valenciji, ali trebamo i ostati fokusirani u odbrani. Psihološki aspekt naše igre je da radimo na tome da odradimo dobru partiju. Ne smijemo pretpostaviti da je posao već odrađen jer to zaista nije istina. Bili smo sjajni u prvoj utakmici, ali nema slavlja dok ne završi revanš”, rekao je Gasperini.

Obje revanš utakmice osmine finala Lige prvaka igraju se večeras u 21 sat.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*