Najutjecajnije nogometne lige Evrope tražit će od UEFA-e pomjeranje Eura

UEFA i dalje insistira kako niti jedan savez, ili liga, još uvijek nisu uputili zahtjev za odgađanje Evropskog prvenstva, ali to bi se prema navodima medija u Italiji uskoro moglo promijeniti. Prema najavama iz Italije Serija A, Bundesliga, La Liga i Ligue 1 predložit će odgodu turnira koji je trebao početi 12. juna, zbog toga što je praktično nemoguće završiti sezone na vrijeme.

Italija je zabranila održavanje svih sportskih događaja do trećeg aprila, a nogometaši u Španiji traže isto od La Lige, dok će se zasad u Ligue1 i u Bundesligi igrati pred praznim tribinama.

Prema novinskoj agenciji ANSA danas bi se trebao održati i videokonferencijski poziv između predstavnika pet velikih evropskih liga i generalnog sekretara UEFA-e Giorgija Marchettija.

Ukoliko se Evropsko prvenstvo ne odgodi, onda će brojne evropske nogometne lige morati pronaći način na koji će se prvenstva završiti. Svjetska zdravstvena ogranizacija proglasila je pandemiju koronavirusa, a UEFA je već odgodila utakmice Sevilla – Roma i Inter – Getafe.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*