“Sve da građani BiH žive bolje”

Beograd — Predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je danas na sastanku s predsjedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem da će Srbija učiniti sve da građani BiH žive bolje.

Predsednik Srbije je istakao da će u isto vrijeme nastaviti da ostvaruje specijalne veze s Republikom Srpskom, predviđene Dejtonskim sporazumom.

Nikolić se danas sastao s Ivanićem u Beogradu, a kako prenosi pres služba predsjednika, razgovarali su o budućim odnosima Srbije i BiH, očuvanju Republike Srpske i o Srbiji kao faktoru mira i stabilnosti u regionu.

Nikolić je naglasio potrebu da i Srbija i Hrvatska nekim gestom pokažu da su ratni sukobi iza njih, da nema jednog krivca i da nema jedne žrtve.

“Veoma je važno da se osude zločini i da se izrazi saosjećanje prema žrtvama i njihovim porodicama“, podvukao je Nikolić.

On je naglasio potrebu za tim da cio region, zajedno s EU uloži dodatni napor da BiH ne bude izolovani dio Balkana, okrenut unutrašnjim sukobima, već da iskoristi povoljnost da u toj zemlji žive pripadnici tri naroda i privuče investitore iz cijelog svijeta.

Ivanić je rekao da u BiH ima mnogo stvari s kojima tri naroda nisu saglasna i da je potrebno mnogo vremena da se to promijeni.

„Nadam se da će u naredne četiri godine biti napravljen značajan korak u pravcu saradnje i kompromisa“ ,naglasio je Ivanić.

Ivanić je naveo da će se kao srpski član Predsedništva BiH boriti za ravnopravnost srpskog naroda na prostoru cijele BiH, a da nikada neće ugroziti ravnopravnost bošnjačkog i hrvatskog naroda, niti građana koji su pripadnici manjina ili onih kojima nacionalna pripadnost nije bitna, navodi se u saopštenju.

(b92)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*