Ove poznate osobe zaražene su koronavirusom

Broj oboljelih od koronavirusa povećava se svakodnevno, a među njima su i neke od svjetski poznatih osoba. Tom Hanks i njegova supruga Rita Wilson objavili su da im je koronavirus dijagnosticiran u Australiji, osim njih, još nekoliko slavnih je objavilo da imaju ovaj virus.Zbog kornavirusa otkazuju se brojni događaji u svijetu, obustavljeno je snimanje mnogih filmova i serija, kao i sportskih događaja., piše Insider.

Tom Hanks i Rita Wilson

Glumac i njegova žena bili su u Australiji zbog snimanja filma Baza Luhrmanna o životu Elvisa Presleyja, u kojem Hanks glumi pukovnika Toma Parkera. Tada su dobili koronavirus, o čemu su odmah obavijestili javnost.

“Zdravo, narode. Rita i ja smo ovdje, u Australiji. Osjećali smo se malo umorno, kao da imamo prehladu i malo nas je boljelo tijelo. Riti je, s vremena na vrijeme, bilo hladno. Imala je i slabu groznicu. Kako bismo učinili ispravnu stvar, kao što je sada potrebno svuda u svijetu učiniti, testirali smo se na koronavirus i rezultat je bio pozitivan”, napisao je Hanks na Instagramu.

Warner Bros., kompanija koja distribuira film, dala je izjavu o ovome, ne spominjući ime Toma Hanksa i njegove žene, koji su posjetili dvije najpopularnije turističke atrakcije u Australiji, prije nego što im je dijagnosticirana bolest.

“Blisko surađujemo s određenim australskim zdravstvenim agencijama, kako bismo identificirali i kontaktirali svakoga ko je, možda, bio u direktnom kontaktu s tom osobom. Zdravlje i sigurnost članova naše kompanije nam je uvijek na prvom mjestu i činimo sve kako bismo zaštitili bilo koga ko radi u našoj produkciji, širom svijeta. Osoba koja je pozitivna na Covid-19 već dobija adekvatnu njegu”, rekli su oni.

NBA liga je prekinula sezonu nakon što je centar Utah Jazza, Rudy Gobert, dobio koronavirus

Utakmica između timova Utah Jazz i Oklahoma City Thunder, koja se trebala odigrati u srijedu navečer, odgođena je nakon što je saopćeno da je centar Utaha, Rudy Gobert, pozitivan na koronavirus. Dvadesetsedmogodišnji sportaš navodno je bio u Oklahoma Cityju, ali nije bio prisutan u areni u kojoj se utakmica trebala igrati.

Poslije ove vijesti, igrači oba tima su zadržani u karantini u Chesapeake Energy Areni. Igrači Thundera su otišli, ali su igrači Jazza zadržani sve dok rezultati testiranja nisu bili gotovi. Kako su igrači Jazza bili u kontaktu s drugim igračima NBA timova tokom posljednjih utakmica, 20 posto NBA igrača se moralo suočiti s karantinom.

Nedugo nakon što je utakmica otkazana, NBA je objavio izjavu da će prekinuti sezonu.

U izjavi piše: “NBA je objavio da su preliminarni rezultati testa na koronavirus kod igrača tima Utah Jazza pozitivni. Rezultat testa objavljen je malo prije početka večerašnje utakmice između Utah Jazza i Oklahoma City Thundera u Chesapeake Energy Areni. Zbog toga je večerašnja utakmica otkazana, a zaraženi igrač nije bio u areni. NBA prekida sve utakmice, do daljnjeg. Iskoristit ćemo ovu pauzu kako bismo poduzeli sljedeće korake tijekom pandemije koronavirusa.”

Nakon što je objavljena Gobertova dijagnoza, u ponedjeljak se pojavila snimka na kojoj se vidi kako se sportaš ruga mjerama sigurnosti protiv koronavirusa, trljajući mikrofone na konferenciji za tisak. Njegovi suigrači su, također, sugerirali da je Gobert bio “neoprezan u svlačionici” i da je “dodirivao druge igrače i njihove stvari” prije nego što je saznao da je pozitivan na Covid-19.

Donovan Mitchell je još jedan NBA igrač koji je pozitivan na koronavirus

U četvrtak je iz Utah Jazza objavljeno da je i njihov drugi igrač, Donovan Mitchell, pozitivan na koronavirus.

Ovaj dvadesettrogodišnjak je jedini, osim Goberta, koji je bio pozitivan na virus.

Sophie Grégoire Trudeau, supruga kanadskog premijera Justina Trudeaua, pozitivna je na koronavirus

Sophie Grégoire Trudeau, supruga kanadskog premijera Justina Trudeaua, pozitivna je na koronavirus, ustanovljeno je u četvrtak.

Justin Trudeau se izolirao, nakon što su se kod njegove žene pojavili simptomi virusa u srijedu, nakon jednog događaja u Velikoj Britaniji.

“Iako sam iskusila neugodne simptome koronavirusa, uskoro ću ponovo biti na nogama. Biti u karantini kod kuće nije ništa u poređenju s onim što druge porodice u Kanadi prolaze i u poređenju s onima koji prolaze kroz mnogo ozbiljnije zdravstvene probleme”, piše u njenoj izjavi.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*