Industrija deterdženata „Dita 1977“ d.o.o. isporučila velike količine dezinficijenasa Kantonalnoj direkciji robnih rezervi TK

Zbog situacije sa virusom COVID-19, povećana je potražnja za dezinfekcionim sredstvima diljem BiH, što je uzrokovalo nestašicu na tržištu.

Na zahtjev Kantonalne direkcije robnih rezervi  Tuzlanskog kantona zaključen je ugovor između direkcije i Industrije deterdženata „Dita 1977“ d.o.o. Tuzla.

Predmet ugovora  je nabavka sredstava za dezinfekciju. Po zahtjevu direkcije, Dita je proizvela i isporučila više od 20 tona različitih sredstava za dezinfekciju (deterdženti za pranje i dezinfekciju, dezinfekcijska sredstva za ruke i površine isl.). 

Dezinficijensi su namijenjeni svim javnim ustanovama čiji je osnivač Vlada TK (JU UKC Tuzla,  svih trinaest ministarstva, tužilaštvo, sudovi, pravobranilaštvo, Kantonalna agencija za privatizaciju, Univerzitet u Tuzli, BKC Tuzla, bolnica u Gračanici, Zavod za javno zdravstvo TK idr.)

Osim ove ugovorene isporuke, Dita je isporučila sredstva za dezinfekciju i JU veterinarska stanica Tuzla. Direkcija robnih rezervi TK uputila je dodatni zahtjev na koji će Dita odgovoriti u narednom periodu.

Usprkos otežanoj nabavci sirovina, Dita ovih dana ulaže dodatne napore kako bi odgovorili na zahtjeve tržišta.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*