Granična policija BiH objavila informaciju o trenutnom stanju na državnoj granici

Granična policija BiH, obzirom na pandemiju koronavirusa i njegove posljedice, obavijestila je javnost o trenutnom stanju na državnoj granici.Prema Odluci Vijeća ministara, zabranjuje se ulazak stranim državljanima koji ulaze u BiH, posebno s područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa. U skladu s mjerama Ministarstva civilnih poslova, državljanima BiH koji dolaze iz inozemstva, prilikom prelaska državne granice, sanitarni inspektori izdaju Rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Srbija i Crna Gora su uvele potpunu blokadu prijelaza za putnički saobraćaj, također prilikom izlaska iz BiH, prema raspoloživim saznanjima, Srbija ne dopušta ni svojim državljanima ulazak u Srbiju.

Granični prijelaz za robni promet prema Crnoj Gori otvoren je na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk, dok su za robni promet prema Srbiji otvoreni Međunarodni granični prijelaz Vardište, Međunarodni granični prijelaz Karakaj i Međunarodni granični prijelaz Rača. Granica s Hrvatskom otvorena je samo za tranzitiranje državljana BiH i za robni promet na graničnim prijelazima Bosanski Šamac, Bosanska Gradiška i Bijača.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*