Marca oduševila Španiju naslovnicom “Idealnih 11 naše zemlje”

Jedan od najpoznatijih svjetskih sportskih dnevnika i najčitanija španska novina Marca oduševila je javnost svojom posljednjom naslovnicom.Naime, odlučili su ovim teškim okolnostima pandemije koronavirusa sastaviti idealnih 11 Španije, ali ne od igrača koji bi trebali Furiji na idućem Evropskom prvenstvu vratiti evropski naslov.

“Ekipa svih nas s kojom Španija sigurno pobjeđuje”, sastavljena od pripadnica i pripadnika djelatnosti i službi koje održavaju Španiju na životu.

U sastavu su: Rosa Martinez (medicinska sestra), Luz Martinez (blagajnica), Raul Gallego Ayuso (vozač dostavnog kamiona), Octavio Sanz (radnik na pumpi), Luis Martinez Mejide (vojnik), Luis Contreras Aranda (uzgajivač voća i povrća), Juan Sampedro Navas (vatrogasac), Angel Gimenez Gonzalez (prodavač novina), Pablo Barreiro (liječnik), Sergio Ramos Vecino (policajac) i Roberto Fernandez Lopez (čistač ulica).

Podsjetimo, Španija je do sada teško stradala od koronavirusa budući da je u toj zemlji oko 29.000 zaraženih i 1.772 umrlih od posljedica pandemije.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.