ON – LINE T K T – FEST 20-20: Punoljetsvo u virtuelnosti – protiv panike i straha

Dvadesete godine trećeg milenijuma je osamnaest godina od postojanja TKT-festa, regionalnog pozorišnog festivala, i isto toliko godina tuzlanskog Teatra Kabare, koji je i organizator pomenutog Festivala. Obilježavanje punoljetstva na festivalskoj pozornici je trebalo da se dogodi i događa od 27. marta do 02. aprila 2020. godine. Osam preciziranih i dogovorenih teatarskih događaja, u sedam dana dešavanja, je trebalo da obilježi punoljetstvo koje je svih tih godina dobrim dijelom bilo na margini dešavanja i egzistiranja društvene zajednice na koju je ovaj Festival upućen.

        Nepredviđene društvene okolnosti u državi BiH, regionu, Evropi i svijetu prouzrokovane epidemiološkom situacijom su dovele do uspostavljanja vanrednih okolnosti, što je značilo da se XVIII TKT-fest ne može organizovati u predviđenim terminima sa već isplaniranim sadržajima.

         Ipak, taj i takav TKT-fest, osamnaesti po redu, doživjeće svoju realizaciju na festivalskoj sceni u punom kapacitetu vrlo brzo, po prestanku okolnosti koje su dovele do njegovog odgađanja.

        Ali, TKT-fest ne bi bio angažiran i provokativan da i u najtežim okolnostima ne pronađe smisao svoga bitisanja. U momentu kada u društvu i državi vlada vanredno stanje sa zabranama održavanja svih javnih okupljanja, kao i period samoizolacije, TKT-fest će se ipak održati kao On-line Festival, u predviđenim danima, kada je i trebalo da se organizuje i na festivalskoj sceni. Ovogodišnji jedinstveni On-line TKT-fest 20-20, će se organizovati pod motom: ”Punoljetstvo i virtuelnost – protiv panike i straha”.

        Jer, panika i strah u datim okolnostima mogu mnogo više da naškode pojedincu i društvu, nego sam Corona virus (COVID-19). Da opšta epidemija ne bi pobijedila treba sačuvati prisustvo duha kroz teatarsku umjetnost, a to će pružiti u svom virtuelnom svijetu kazališno dokumentarnih izložbi On-line TKT-fest 2020.

        Vjerna  TKT-ovska festivalska publika, koja je prinuđena da ostane kući, moći će da na digitalnim platformama (www.teatarkabaretuzla.com i Facebook stranica Teatra Kabare https://www.facebook.com/Teatar-Kabare-Tuzla ), u sedam festivalskih dana vidi sledeće on-line sadržaje:

  1. Petak, 27.03.2020. u 19,30
    1. On-line poruka povodom 27. marta Svjetskog dana pozorišta
    1. On-line pozorišno dokumentarna izložba „TKT-festovska kreacija na virtuelnoj pozornici“
  • Subota, 28.03.2020 u 19,30
    • On-line predstavljanje monografije o Vladi Keroševiću „Glumac, reditelj, producent, profesor-na sceni i van nje“, autora Srdjana Vukadinovića i Jakova Amidžića
  • Nedjelja, 29.03.2020. u 19,30
    • On-line pozorišno dokumentarna izložba „Virtuelni humor na sceni TKT-festa“
  • Ponedjeljak, 30.03.2020. u 19,30
    • On-line pozorišno dokumentarna izložba „Festivalske virtuelne vrednote i Ivo Andrić“
  • Utorak, 31.03.2020. u 19,30
    • On-line pozorišno dokumentarna izložba „Virtuelno TKT-festovsko razdrmavanje sa Dušanom Kovačevićem“
  • Srijeda, 01.04.2020. u 19,30
    • On-line pozorišno dokumentarna izložba „Virtuelni svijet Meše Selimovića na sceni TKT-festa“
  • Četvrtak, 02.04.2020. u 19,30
    • On-line pozorišno dokumentarna izložba „Digitalni balans Zijaha Sokolovića na TKT-ovskoj platformi

Svaki programski sadržaj u navedeno vrijeme možete pogledati na On-line platformi: www.teatarkabaretuzla.com i Facebook stranica Teatra kabare Tuzla https://www.facebook.com/Teatar-Kabare-Tuzla.

          Digitalni projekat On-line TKT-fest 20-20 realizuje programska i producentska ekipa: Vlado Kerošević, Srđan Vukadinović, Ivana Milosavljević, Damir Altumbabić, Zoran Pavljašević, Emir Hukić, Avdo Smajić, Edin Memić i Jakub Halilović.

        Prvi put se TKT-fest i njegova publika nalaze u ovakvoj situaciji. Stanje je teško, ali će proći. Svima onima koji su u izolaciji, i u kućama su, On-line TKT-fest 20-20 poručuje da uz digitalne sadržaje kazališno dokumentarnog karaktera savladaju paniku, obmanu i strah, kao i da budu saosjećajni i razumni.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*